Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Με παρότρυνση Πανούση η συνεργασία ΜΑΤ-Μεταλλωρύχων σε #skouries





"Διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι μεταλλωρύχοι και ΜΑΤ τούς επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και δακρυγόνα. Οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού είχαν προγραμματίσει πορεία στις Σκουριές σήμερα Κυριακή 5/4  με αίτημα να σταματήσει η καταστροφή στο βουνό Κάκαβος και να απαλλαγούν οι διωκόμενοι.
Οι προσυγκεντρώσεις ήταν προγραμματισμένες στην Μ.Παναγία και στην Ιερισσό στις 11:00 π.μ. Εν τω μεταξύ για τρίτη συνεχόμενη φορά που σε προγραμματισμένη πορεία του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι εργαζόμενοι της εταιρίας οργάνωσαν αντισυγκέντρωση. Συγκεκριμένα, προγραμμάτισαν συγκέντρωση από τις 09:30 στην τοποθεσία Χοντρό Δέντρο."




Την κυριακή 5/4 μεταλλωρύχοι και ΜΑΤ σε αγαστή συνεργασία επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που έκαναν πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Στις 18/03 όμως όταν ο κ.Πανούσης μιλούσε στο REAL FM και στην εκπομπή του κ.Χατζηνικολάου για τις καταλήψεις στη Νομική και τα προβλήματα στα Εξάρχεια καλούσε τους πολίτες να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους και να μη τα περιμένουν όλα απο την αστυνομία. Καλούσε τα πανεπιστήμια να αστυνομευουν μόνα τους τους χώρους τους για να εμποδίζουν τις καταλήψεις και τους κατοίκους των Εξαρχίων (στο 7' 40'') να λύσουν τα προβλήματα πρώτα μόνοι τους και μετά να ζητήσουν την βοήθεια της αστυνομίας.

Οι μεταλλωρύχοι δεν έκαναν τιποτα άλλο απο το να εφαρμόσουν τις παροτρύνσεις του κ.Πανούση για τα πανεπιστήμια και τα Εξάρχεια στα δικά τους δεδομένα.