Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η έντιμη Βασιλική Θάνου για Πρόεδρος της αρχής ανταγωνισμού.


Με εγκωμιαστικά σχόλια για την προσωπικότητα της και για την ιστορία της υπερψηφίστηκε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής η πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ως νέα πρόεδρος της αρχής ανταγωνισμού. Πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπερψηφίστηκε από την Ένωση Κεντρώων και από την Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε ΠΑΡΟΝ.

Αρνητικά ψήφισε μόνο η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ.

Εγκωμιαστικά για την επίτιμη πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου ήταν ακόμα και τα σχόλια του εκπροσώπου του Ποταμιού κυρίου Λυκούδη, παρότι δεσμευόμενος από τη γραμμή του κόμματος ψήφισε ΠΑΡΟΝ.

Η κυρία Βασιλική Θάνου με ηρεμία και σοβαρότητα αντέκρουσε τα αρνητικά επιχειρήματα της Ν.Δ. και του Κιν Αλ και ειδικά ως προς την αποσταλεισα επιστολή Μητσοτάκη προς την Ευρωπαία επίτροπο κυρία Μάργκαριτ Βεστάγκερ είπε: Δικαιούμαι και υποχρεούμαι να σχολιάσω την επιστολή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ως προς το επιχείρημα το οποίο επικαλείται ότι δήθεν κωλύομαι ως πολιτικό πρόσωπο. Η θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού ή των υπουργών σε καμία περίπτωση δεν δίνει την ιδιότητα πολιτικού προσώπου. Δεν είμαι ούτε πολιτικό πρόσωπο ούτε, πολύ περισσότερο κομματικό. Ο ισχυρισμός του κύριου Μητσοτάκη είναι και νομικά και λογικά αβάσιμος.